Fietsen, fietsen en nog eens fietsen
Heelsum - Als het zonnetje weer voor de dag komt, begint het bij de fietsgroep te kriebelen. Elke zondagmorgen, klokslag 10.00 uuur, verzamelt een tiental fietsende heren zich bij de woning van Willem Brugmans (73). Na een kop koffie van de vrouw des huizes, stapt het gezelschap op de racefiets en gaat erop uit. "Meestal rijden we tochten van rond de 60 kilometer in de wijde omgeving van Renkum. Rond het middaguur zijn we weer terug", vertelt de enthousiaste Brugmans.
Lees meer.....>>

 

2017 mei fietsgroepstg 2 175 

Uitrusting en veiligheid bij schaatsen op natuurijs
Heel Nederland beleeft veel plezier aan de schaatssport. Natuurlijk brengen deze sporten net als vele andere sporten risico’s met zich mee. In dit artikel lees je diverse tips als het gaat om uitrusting en veiligheid voor schaatsen op natuurijs.
Lees meer....>>

veiligheid uitrusting 175

De Hel van 63
Op 18 januari 1963 vond de twaalfde Elfstedentocht plaats. Dat was de verschrikkelijkste Elfstedentocht uit de geschiedenis. Velen zullen zich die tocht nog herinneren. Dat komt waarschijnlijk mede omdat daarvan voor het eerst live verslag van werd gedaan op radio en televisie. Daardoor kon iedereen in Nederland deze historische tocht direct meebeleven. 
Lees meer....>>

14 2

Albert van Brakel verknocht aan schaatsen
Terwijl heel Nederland in de ban is van de vorstperiode - kan er wel of niet geschaatst worden en gaat "De tocht der tochten" wel of niet door? - wordt er in Heelsum een koffer gepakt door Albert van Brakel.
Lees meer....>>

weissensee 

Schaatstrainingsgroep
Uitgelaten ging een delegatie van de Schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum begin deze week met de bus over de dorpsgrenzen om het twintigjarig bestaan met een dinerbuffet en feestavond te vieren.
Lees meer....>>

110908_20jr_stg_groepsfoto_175
Renkum - Rome - Renkum
Logboek: Treinreis Arnhem-Rome en Fietsen van Rome naar huis van 13 juni 2010 t/m 8 juli 2010.
Na te zijn uitgezwaaid door Corrie, Piet, Esther en Martin, Jacq en Gerrit-Jan, hebben we ons geïnstalleerd in de slaapcoupé. Gelukkig hadden wij de onderste twee bedden. In Düsseldorf kregen wij er twee zwaargewichten bij. Beiden ruim boven de 120 kg en een met een lengte van 2 m plus.
Lees meer....>>
willemmartinrome2010
In de "Rijnstreek" van oktober en november 2009 stond een artikel over onze vereniging.
Lees meer....>>
icon_nieuws
Nieuw Veluws parcours
De Veluwe is weer een moutainbikeroute rijker. De nieuwe Apeldoorn route van 53 kilometer, ligt ten zuidwesten van Apeldoorn en grenst aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Lees meer....>>
atb_jan_175
In "Hoog en Laag" stond een artikel over onze vereniging.  
Lees meer....>>
 
icon_nieuws
Mountainbikevergunning
In een aantal gebieden heb je een vergunning nodig als je er met je ATB wilt fietsen. Lees het artikel over mountainbikevergunningen.
Lees meer....>>
atb
15 jarig jubileumfeest Schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum
Op zondag 24 september verzamelen 25 leden zich op de parkeerplaats van Hotel-Restaurant West-End voor het 15-jarig jubileumfeest.
John Weerden maakte vele foto's die toonden dat het een gezellige dag was op de Hoge Veluwe. Je kunt deze foto's bekijken onder het menu: Archief > Foto's
Esther Bakker maakte een presentatie van 15 jaar STG. Deze presentatie is hier te downloaden door op de foto hiernaast te klikken en vervolgens te kiezen voor opslaan.
15jaarstg
Weissensee 2004
John Weerden maakte een prachtig dagboek over de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee waaraan hij samen met Gerrit Beekhuizen, Willem van den Berg en Hans van de Weide op 30 januari 2004 deelnam.
Klik op de foto van de vier kanjers hiernaast en je kunt dit dagboek lezen, bekijken en beluisteren.
de_vier_kanjers

Laatst aangepast (zondag, 05 november 2017 21:20)