Schaatsen op Hartenstein
Zaterdag 26 januari 2013 was John Weerden op de baanin Oosterbeek. Hij maakte een aantal filmpjes van de schaatsende Jan Overeem, Gerrit Beekhuizen, Hein Leveling, Ab Crajé, Herman Willemsen en Gerard van den Berg.

hartenstein

Historie Alternatieve Elfstedentocht Weissensee te bekijken in Jubileum Museum
22 januari 2013 - Burgemeester Johann Weichsler, ijsmeester Norbert Jank en Rommy van der Wal hebben vandaag het Jubileum Museum officieel geopend.

Onder begeleidend commentaar van speaker Jannes knipte Rommy het lint door waarna de eerste mensen de kleine iglo betraden. Albert van Brakel (curator en gids in het museum) neemt direct de rol van gids op zich en leidt ons rond door zijn museum. “Van oorkondes tot foto’s en van medailles tot dagkranten, alles wat te maken heeft met de afgelopen 25 jaar Weissensee is hier te vinden. Er is zelfs zoveel aangeleverd, door zowel de organisatie als schaatsers, dat ik er een wisseltentoonstelling van ga maken. Elke dag ga ik oude items omwisselen voor nieuwe. Daarnaast komt er een deel van de spullen in de organisatietent te liggen.”

Albert is het afgelopen jaar erg druk geweest met het verzamelen van de inventaris voor het museum. “In plaats van dat ik een paar bladzijdes uit een boek voor het slapen gaan ging lezen, las ik nu oude dossiers en notulen door. Ook heb ik alle aangeleverde spullen gekopieerd en gelamineerd, want ik wil dat alles in goede staat teruggaat naar de eigenaars. En omdat het museum een iglo is heb je ook met vocht te maken, je wilt niet dat de foto’s gaan opkrullen.” “Het mooiste item dat we in de iglo hebben hangen vind ik de foto uit 1988 waarop Aart Koopmans en Leo van Hees de dikte van het ijs opmeten. Daar ben ik het meest trots op."

museum

Schaatsen op de Loosdrechtse Plassen
Vrijdag 10 februari 2012, samen met ons illustere natuurijstrio Hein Leveling, Ab Crajé en Herman Willemsen toog ik met gastrijder Jan de Jong naar de Loosdrechtse Plassen voor een schitterende dag op natuurijs.

loosdrechte plassen

Fietsen op zondagmorgen met STG Renkum/Heelsum
Zondag 18 juli 2010, hebben we opnieuw heerlijk gefietst. Ik had een cameraatje meegenomen om onderweg de bikers, vanaf de fiets, op bewegend beeld vast te leggen. Op zich is dat aardig gelukt, zij het dat het beeld hier en daar wat trilt.

fietsen

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee 2010
Ruim 700 schaatsers stonden in de donkere nacht op het ijs. Om 7.00 uur gaf oud-marathonkampioen Richard van Kempen het startschot en schoten de toerrijders de donkere nacht in. Achter de auto van ijsmeester Norbert Jank schoven de mannen en vrouwen, veel getooid met een lampje op hun hoofd, op weg voor hun eerste ronde. Onder hen onze mannen: Willem Brugmans, Jan Overeem en Martin Hiskemuller.
Ondanks de bewolking was het bij de start wel -7°C. De gevoelstemperatuur lag nog iets lager.Net als vorig jaar heeft John Weerden weer een filmpje samengesteld van de live-beelden van de finish. Hieronder kun je deze beelden bekijken.

weissensee 2010

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee 2009
Leuk dat John Weerden dat filmpje kon maken van dat bijzondere moment voor Jan en mij. Het grappige eraan is niet dat wij zo over de finishlijn komen maar in die auto zat onze grote vriend Albert van Brakel en die maakte het tot een heel groots moment door te toeteren en met de lampen te knipperen. Kort tevoren had hij ons nog van een banaan voorzien en aangemoedigd vanuit de auto. De laatste 1,5 kilometer kon ik er daardoor nog een eindsprint uitknallen die zonder de stimulerende woorden van Albert beslist niet meer mogelijk waren geweest. Ten opzichte van vorig jaar was ik nu 17 minuten vlotter ondanks de slechtere ijsconditie. Dit heb ik voor een groot gedeelte danken aan Jan Overeem die steeds bij me bleef en met wie ik de hele toer heb opgeschaatst. Door de verraderlijke scheuren was het continue op scherp schaatsen en blijven opletten.

Martin Hiskemuller

weissensee 2009

STG-ers schaatsen in Triavium
Deze beelden heb ik een aantal jaren geleden opgenomen in Triavium. Ik denk dat het het winterseizoen 2002-2003 was.

triavium

Laatst aangepast (vrijdag, 29 december 2017 11:50)