Schaatsen slijpen
Scherpe schaatsen zijn belangrijk voor de grip op het ijs. Zorg er dus voor dat de schaatsen altijd scherp zijn, zowel voor training als voor een wedstrijd. Stompe schaatsen zijn slecht voor het plezier, het leereffect en de prestatie. Als je wat vaker slijpt, is het elke keer ook wat minder werk en rijd je altijd op scherpe schaatsen.
Lees meer....>>

slijpset_175

Aanschaf racefiets - De ideale framemaat
In het artikel "Waar moet je op letten" kon je lezen wat de eigenschappen zijn van verschillende framematerialen. Op zijn minst zo belangrijk bij het kopen van een nieuwe racefiets is de keuze van de juiste framemaat en - geometrie. In dit artikel geven we aan hoe je de juiste framemaat en -geometrie kunt kiezen.
Lees meer....>>

framematen_afbeelding_175

Aanschaf racefiets - Waar moet je op letten?
Veelal wordt de aankoop van een racefiets in belangrijke mate bepaald door de commercie, de modetrend en de emotie van de wielersporter. Door verkopers wordt in veel gevallen nauwelijks rekening gehouden met het doel waarvoor de racefiets zal worden gebruikt en de mate van getraindheid van de wielersporter. Deze combinatie van factoren maakt dat veel wielersporters niet de voor zijn of haar doelstellingen meest geschikte racefiets kopen. Echter met wat meer voorinformatie kun je een racefiets kopen die optimaal past bij jou en jouw fietsdoelstelling. Als we kijken naar het belangrijkste onderdeel van een racefiets, het frame, dan zijn de vijf belangrijkste framematerialen: staal, aluminium, titanium, magnesium en composiet. Welk framemateriaal is nu het best geschikt voor jou?
Lees meer....>>

artikel_waarmoetjeopletten_composiet_175

Als je fiets maar goed zit
Als we een nieuwe racefiets of mountainbike kopen dan hebben we meestal al een plaatje in ons hoofd hoe het er uit moet komen te zien. We zien onszelf al zitten op het nieuwe karretje. En dan is het natuurlijk ook belangrijk hoe je op je fiets zit. Ook als je al jaren op dezelfde fiets rijdt, kun je vaak nog wel wat aan je positie verbeteren.
Lees meer....>>

goedopdefiets_150

Sneeuwijs

De winter begon zo prachtig. Op tal van plaatsen vormde zich het eerste ijs.

Dat ijs was helder en gezond ijs. Toen het echter begon te sneeuwen bleef de sneeuw op dat gezonde ijs liggen. Een (wat technisch) tekst om het verhaal over sneeuwijs eens goed uit de doeken te doen.
Lees meer....>>

artikel_sneeuwijs_gevaar_150

Nordic Walking  -  Langlaufen zonder sneeuw

Wat ooit in Finland is begonnen als een zomerse trainingsvorm van de crosscountry-skiërs wordt nu in de Hollandse klei opgepakt als een veilige en bovengemiddeld efficiënte manier om fit te worden of te blijven: nordic walking.

Lees meer....>>

nordic_walking_150

Laatst aangepast (zaterdag, 03 december 2011 21:48)