Banner

<<Terug

Vanaf 1 januari 2005 werkt Natuurmonumenten in drie gebieden met een vergunningensysteem voor mountainbikers en ruiters. Het gaat om gebieden waar erg veel bezoekers komen. Omdat het onderhoud van de paden voor mountainbikes en ruiters erg duur is, vraagt Natuurmonumenten op deze manier een bijdrage aan de kosten hiervan. Bezoekers kunnen gratis alle 366 gebieden van Natuurmonumenten in. Met uitzondering van de onderstaande gebieden kunnen zij kosteloos gebruik maken van de verschillende paden en vaarwegen.

Mountainbikers kopen jaarlijks een vergunning in de vorm van een sticker. Deze moet zichtbaar zijn op bijvoorbeeld het frame of de helm.

De mountainbikevergunning is geldig in alle drie gebieden van Natuurmonumenten waar het vergunningensysteem geldt.
Het vergunningssysteem voor mountainbikers geldt op dit moment al in de Loonse en Drunense Duinen (NB).
Per 1 januari kennen ook het Bergherbos (Gld) en Nationaal Park Veluwezoom (Gld) een vergunningssysteem.

Verkooppunten
Nationaal Park Veluwezoom
Een jaarvergunning voor mountainbikers kost € 5,-. Verkooppunten: Bezoekerscentrum Veluwezoom, Paviljoen de Posbank, Café Den Eikenboom, Café Spoorzicht, Café De Harmonie, Reerink Rijwielen, Roelofs Fietsspeciaalzaak, Roelé Fietsen, VVV-Fietsverhuur.

Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen
Een jaarvergunning voor mountainbikers kost € 5,-. Verkooppunten: Café De Klinkert, Fietsenspecialist te Kaatsheuvel, Wielersport Specialist te Waalwijk.

Bergherbos
Een jaarvergunning voor mountainbikers kost € 5,-. Verkooppunten: Bosrestaurant ’t Peeske en VVV-Montferland, bosrestaurant ’t Peeske, Café de Roos, De Pedaleur, VVV-Montferland, Café de Olde Klok, Café ’t Tolhuis, Café ’t Klaphek.

Laatst aangepast (zaterdag, 12 februari 2011 23:49)