<<Terugclubbladvoor12nr2GIF

Voorwoord
Het najaarsnummer ligt weer voor u. Na een wisselvallige zomer kan iedereen zich weer op ijs en schaatsen richten en vooral op de gezamenlijke trainingen. Dat is wel nodig ook, gezien de noodkreet van onze webmaster deze zomer: “Waar zit iedereen?”, vroeg hij zich af op onze website. Misschien moet het bestuur een sociale commissie instellen om leden door de zomer te loodsen.

In dit nummer is te lezen dat veel mensen toch wel actief bezig zijn geweest, zij het niet allemaal in en rond R/H. Sommigen zochten het zeer ver en doen hiervan verslag.
Inmiddels is de seizoensopening geweest (met een fietstocht) en gaat de ijsbaan op 24 september alweer open. Op 3 oktober begint om 20.15 uur de eerste indoortraining; doel en uitvoering staan in dit blad.

Onze hoofdsponsor Mastbergen Fietsen heeft nu ook een zaak in Heelsum. Op dit ogenblik is men nog druk doende met verbouwingen en inrichting.
Bij mijn contacten met onze adverteerders bleek dat enkele van hen ook veel doen op het gebied van “nordic walking”. Materialen en technieken worden u graag toegelicht. Deze trainingsmethode neemt een grote vlucht. Net als met skeeleren kun je deze activiteit alleen of met een groepje doen en kun je doorgaans bij je eigen voordeur starten.
Tot ziens bij de verschillende winteractiviteiten.

Hein Leveling

Van de voorzitter (vervolg 5)
En toen werd het toch nog zomer, maar wel een beetje laat. Het lijkt erop of de jaargetijden stuivertje wisselen. Het leek wel of we eerst de herfst hebben gehad in juni en juli en nu eind augustus en september pas de zomer. Overdrijf ik nu niet een beetje? Goed de laatste week van mei en begin juni, vielen de mussen bijna dood van het dak, maar volgens de biologen zijn die er niet zo veel meer. Met zo`n gering aantal waren de mooie dagen dus snel geteld.
Wie verwacht er nu, dat een verwarmingssysteem spontaan (of was het van ellende) ervoor zorgt dat op b.v. 23 juli de badkamer s`morgens toch een aangename temperatuur van zo`n 19 graden heeft. Zelfs voordat je gaat slapen overweegt of het niet verstandig is om toch maar een dunne fleecedeken te pakken.

Genoeg gezeurd over het weer (dat kunnen we toch niet laten) ik hoop dat iedereen van zijn vakantie heeft genoten en goed uitgerust aan het nieuwe winterseizoen kan beginnen. Zo links en rechts heb ik vernomen, dat veel STG-ers ook in de zomerperiode er goed tegen aan zijn gegaan. Voor je er erg in heb is je conditie, opgedaan tijdens de indoor- en ijstraining snel minder geworden. De skeelerlessen in april en mei door ons STG lid Ben van der Meijde verzorgd in Ede, hebben hoop ik hier aan bijgedragen. Van de deelnemers heb ik begrepen, dat zij met veel plezier deze lessen hebben gevolgd. Namens de cursisten en het bestuur: Ben  hartelijk bedankt voor je inzet!
Ook de fietsers zaten niet stil. Heel wat kilometers zijn er per fiets afgelegd op de zondagochtend of  woensdag- en donderdagavond. Voor het eerst gesplitst in een snelle jongens ploeg en een ploeg, die een gemiddelde van 24 km per uur meer dan voldoende vindt. Willem en niet te vergeten zijn Cor ook weer bedankt voor jullie inzet.

Dan zijn er ook nog een flink aantal, dat tijdens de vakantie op de fiets hun conditie op peil houden, en zich er niet van laten weerhouden een aantal cols van de tweede en eerste categorie te bedwingen. Niet vergeten te vermelden, dat een achtste deel van de ronde van Nederland, direct gevolgd door dwars door Vlaanderen, een halve Tour de France en een derde Vuelta totaal 2700 km ook door een STG-lid is afgelegd.
Als voorzitter van zo`n vereniging mag je daar van zowel het een, als van het ander trots op zijn. Met de voorbereidingen zoals deze ( laten nu eindelijk de weergoden ons eens welgezind zijn), zie ik het winterseizoen 2005/2006 met vertrouwen tegemoet .
Wordt vervolgd,

Carel Hagenbeek

Tour d’Heelsum, Renkum, d’Oosterbeek.
De opening van het winterseizoen was een zomerse klim-,  toer-, puzzeltocht: 10 september en dan temperaturen van 25 C., weinig wind en vele venijnige klimmetjes en 21 dapperen die de tocht aandurfden.
Om 15.00 uur was het verzamelen en de plaatselijke ‘Jean Marie Blanc’ gaf tekst en uitleg.
De koppels kon men zelf vormen en met route beschrijving ging men op pad.
Eerst Renkum uit, richting het westen en velen kregen het klamme zweet al op hun voorhoofd bij de gedachte de eerste ‘hoge’ pukkel al meteen te moeten bedwingen.
Gelukkig kwam daarna de beloning: een afdaling.Via de wijngaard, Nol in’t Bosch kwamen we op de Bennekomseweg  bij een paddestoel, waar de afstanden opgeteld moesten worden. Gelukkig maakte Alex deel uit van het team van Willem, anders stond die nu nog te tellen.
Door het bos over het schelpenpad langs de Panorama-hoeve kwamen we bij de ravitailleringpost.We werden onthaald op zomerse ‘koek en zopie’ en bemoedigende verhalen, dat een tocht naar Santiago de Compostella enigszins lijkt op deze tocht. (Nel, petje af voor je prestatie! Fam. Leveling, knappe prestatie!)
Gesterkt in onze overtuiging, dat wij deze tocht konden volbrengen gingen we dapper op weg.
Door het bos van de Sijsselt, over de mooi bloeiende heide, dankzij het fraaie, heldere weer met prachtige vergezichten op weg naar het schelpdier op de heide.
Daar had men de kost die dag al verdiend, want na 17.00 uur wordt het bord met prijzen opgeborgen en gaat de tent sluiten. Dus lastig of je nu wel of niet  ‘een kop koffie met stroopwafel’ kunt krijgen, en voor welke prijs.
Vandaar door de mooie Planken Wambuis was het één lange weg naar de finish. Daar stond een koel pilsje, cola, wijn ed. klaar voor de dorstige kelen.
Sommigen merkten, dat een tocht van bijna drie uur toch enige training vergt: er werd nogal geklaagd over een gevoelig zitvlak. Vaker op fiets, Joop!
Toch overheerste de voldoening van een geslaagde fietstocht door ons mooie buiten gebied.
Velen spraken over paden en delen die ze nog nooit gezien of bereden hadden. Compliment voor de ‘uitzetter’ van het geheel.


ijs12-2-2
”Goede raad is duur!!”


Ter afsluiting van de dag wachtte nog een heerlijk buffet van onze adverteerder ‘Kota Radja’ uit Heelsum.
Dat de tocht de nodige energie gevergd had, bleek uit het feit, dat de schalen schoon leeg waren.
De prijsuitreiking volgde, niemand ging met lege handen de deur uit, en Corrie, Willem en Alex  waren de winnaars.
Proficiat, een goed winterseizoen toegewenst en volgend jaar voor herhaling vatbaar.

Rob Gerritsen

EXTRA VOORDEEL AANBIEDING CLUBKLEDING
STG RENKUM/HEELSUM
ZOMERJACK LANGE MOUW:
Maat 6 (2 stuks) van € 43,75 voor € 22,=
Maat 7 (3 stuks) van € 43,75 voor € 22,=   
Maat 8 (3 stuks) van € 43,75 voor € 22,=
Loes janssen 026 4821460
NU MET 50 % KORTING !!!
Dus nog maar € 22,= per stuk!!

 

Wereldrecord!!!!!!!Wereldrecord!!!!!!!Wereldrecord!!!!!!!
Waar bevond u zich een maand geleden op 12 en 13 augustus? Op de camping of thuis? Weet u het nog of niet meer, is niet zo erg hoor, maar op een wereldrecord schaatsen in deze tijd van het jaar zat u niet echt te wachten.
Met nog maar zo`n 165 dagen te gaan zitten we dan wel voor de buis te kijken naar de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn, ter voorbereiding werd er in dat weekeind ver weg in Calgary Canada even een wereldrecord kleine vierkamp gereden.
Oh ja? en door wie dan wel.

Erben Wennemars n.l. liet zien dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen sprinten en ook op de langere afstanden zijn rondjes mee kan draaien.
Hier de resultaten op een rijtje: 500 m  35,65 , 3000 m  3.41.84 (PR) ,1500 m  1.44.70, 5000 m  6.28.42 (PR)
Voor de rekenaars, puntentotaal 146,365 is nieuw. Wereldrecord!!!!!.

Nu maar hopen of dit niet heel erg vroeg in het seizoen is, of dat Erben héééééél lang vormbehoud kan vasthouden. Zoals dat zo mooi door de selectiebonzen omschreven wordt.

Schaatsen in Zweden
Tijdens de laatste ledenvergadering is gevraagd om meer informatie omtrent de schaatsmogelijkheden in Zweden. Al jaren trekken kleine groepjes Nederlanders naar Zweden, om daar te genieten van specifieke Zweedse schaatstochten. De mogelijkheden zijn: 100 km tot 200 km toertochten op een groot meer en met Zweedse schaatsen en andere hulpmiddelen trektochten over bevroren meren, kanalen en zelfs de zee. De toertochten worden meestal op het Orsameer verreden, terwijl de trektochten in veel andere delen van Zweden worden georganiseerd. Beide activiteiten zijn doorgaans ook te combineren met ander wintersportactiviteiten, zoals langlaufen en skiën.

Winteractiviteiten bij Orsa
ijs12-2-3Schaatsen op zijn Hollands

Op prachtig geveegde en op veiligheid gecontroleerde baan over 25 km lengte op het Orsameer. Heerlijk in alle rust je techniek en conditie trainen op natuurijs. Bij Orsacamping en Kungshaga Hotel zijn goede gelegenheden om het ijs op te komen.

ijs12-2-4Schaatsen op zijn Zweeds

Op het immens grote Siljanmeer zijn prachtige dagtochten mogelijk.
Vanwege de vele gevaren uitsluitend onder leiding van gidsen en met de volledige Zweedse uitrusting. De heer Bjorn Hagelby is de lokale touroperator hiervoor. Inclusief transport vanaf uw accommodatie, Zweedse schaatsuitrusting en begeleidende gids zijn vooraf te boeken met ijsgarantie.
D.w.z. vooraf boeken en betalen en mocht het om welke
( weer) reden dan niet doorgaan dan krijgt u van ons 100% dagtour terug.
Voor meer informatie: www.frilufts.se/mora/is/iswebben/

Raadpleeg de volgende sites voor algemene en specifieke informatie:
www.almgrens.nl
www.zweedsschaatsavontuur.nl

Het (voorlopige) Weissensee programma staat gepland van 25 jan. tot 3 feb. 2006. De verschillende tochten en wedstrijden staan anders gepland dan in voorgaande jaren. Raadpleeg de officiële aankondigingen!!!

Hallo allemaal,
Hier eens een stukje van Piet, de indoortrainer.
Er is mij gevraagd eens te vertellen hoe de training voor het komende seizoen er uit ziet en wat het doel is van de verschillende oefeningen.
We trainen anderhalf uur in 4 sessies.

Sessie 1
Warming-up:
Dit doen we ongeveer 10 minuten om de spieren lekker soepel te maken. Dit wordt door vaak door sporters overgeslagen waardoor er vaak spierblessures ontstaan.

Sessie 2
Rek- en strekoefeningen:
Dit doen we 20 minuten. Vaak doen sporters dezelfde oefeningen, maar ik doe oefeningen die over het hele lichaam verdeeld, zowel spieren als ledematen soepel houden. Dit is voor elke sporter, of je nu schaatst of zwemt, zeer belangrijk.
Maar ook als je wat ouder bent. Dit is zeker een heel belangrijk onderdeel voor een goede conditie.
Iedereen die verleden jaar heeft meegedaan, weet inmiddels dat bij ons op dit punt nog heel wat te doen is.

Sessie 3
Conditie training:
Hierin wordt van alles gedaan om de conditie zonodig nog verder op te krikken. Ook wordt er aan de techniek gewerkt door droogschaatsen (schaatspassen in de zaal). Hier zijn we 20 minuten mee bezig.

Sessie 4
Cooling-down:
Ook dit wordt te vaak niet gedaan, waardoor de spieren niet de gewenste afkoeling krijgen, waardoor je vaak te lang spierpijn blijft houden. (stijve spieren)
Daarna gaan we volleybal spelen. Hieraan zou ik graag wat meer aandacht willen geven, vooral met het doel om de bal wat meer over te spelen. Dit is ons verleden jaar nog niet gelukt.

Elke eerste maandag van de maand wordt er een circuit gedaan. Carel houdt de gegevens het hele seizoen door bij, om te kijken of onze conditie is verbeterd.

Ik hoop dat er nog meer leden aan deze maandagactiviteit deel zullen nemen; verleden jaar werd er al een lichte stijging waargenomen. Ik hoop dat deze stijging zich dit jaar doorzet.

Ik hoop op jullie aanwezigheid: HOE MEER ZIELEN HOE MEER VREUGD.

De sportgroeten van Piet (de blauwe locomotief)

De eerste trainingsavond is aanstaande maandag 3 oktober om 20.15 uur.
De zaal is om 20.00 uur open.
Sportzaal Balijeweg Wolfheze

De schaatstrainingsgroep en het verkrijgen van een goddelijk lichaam.
Iedereen heeft zo zijn eigen motivatie om lid te worden van een sportvereniging of club. Vaak speelt gezelligheid een rol. In enkele gevallen is er zelfs sprake van dat men de sport zelf gewoon leuk vindt. In ons geval zou dat het dan het schaatsen betreffen. Sommigen onder ons beweren zelfs dat ze het marathonschaatsen een warm hart toedragen.

Echter we houden ons zelf voor de gek! Hoeveel dagen per jaar wordt er nu daadwerkelijk voorovergebogen naar de verre horizon gestaard terwijl de scherpe ijzers diepe sporen in het zwarte ijs trekken? Wees nu eens eerlijk tegen jezelf. Wat is je werkelijke motivatie om lid te zijn van de schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum. Zonder vooruit te willen lopen op de enquête die ongetwijfeld nog zal volgen, lijkt het me zinvol om voor uzelf al eens dieper na te denken over uw eigen diepere motivatie om lid te zijn van zo’n prachtig instituut als de schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum.

Om u een klein beetje op weg te helpen in uw serieuze afwegingen volgen nu een paar suggesties en gedachtesprongen. We beginnen met de vraag waarom u destijds lid bent geworden van de club. Kende u de club al uit verhalen, anekdotes of overleveringen; en zo ja, wat sprak u daarin aan? Waren het de heldendaden van stoere, gespierde mannen…. en vrouwen (Ja Jip, ook vrouwen!) die u intrigeerden? Of kende u zelfs al enige legendarische leden van het heroïsche gezelschap. Ik kan mij voorstellen dat u ook graag deel wilde uitmaken van zo’n geweldige groep. De vraag is nu: “Waarom?” Welke dieper achterliggende gedachte of wens maakt dat een mens onderdeel wil zijn van een club mensen die er plezier in schept zichzelf te pijnigen tot het uiterste, kou te trotseren en ongemak te verheffen tot genot en zaligheid? En dat terwijl je bij min 10 comfortabel op de bank zou kunnen zitten, met je benen op de tafel en de borrelnootjes onder handbereik, kijkend naar rechtstreekse beelden van de persoonlijke ellende op de Weissensee. Onder die omstandigheden kiezen de leden van deze club ervoor om zelf de ijzers onder te binden. Elk weldenkend mens moet zich toch af gaan vragen wat iemand bezielt om zichzelf zo te pijnigen en zich te onderwerpen aan de gruwelen der sport.

De enige motivatie die ik me kan voorstellen is de onbegrensde ijdelheid van de mens. De mens heeft de onhebbelijke drang zich beter te willen voelen dan zijn directe omgeving en zich te willen meten met zijn “concurrentie”. (Dit komt wellicht het beste tot uitdrukking in de woensdagse, donderdagse en zondagse krachtmetingen vanuit huize Brugmans…) Het op niveau brengen en houden van de conditie is slechts een armzalig excuus om mededogenloos te willen afrekenen met de andere clubgenoten. En dat alles om zelf een goed gevoel over te houden aan de ontmoeting. Maar die ijdelheid wortelt nog veel dieper, het streven is om het lijf zo te vormen en te kneden dat het schittert en blinkt. Die trotse blikken van mannen in strakke maillots spreken boekdelen. Hun gestaalde spieren mogen gezien worden, bewonderd en aanbeden…
De strakke billen van Gert, de fraaie kuiten van Willem, de sappige hamstrings van Gerard… allen zijn beroemd tot in de wijde omtrek.
Iedereen wil toch lid worden van zo’n club… Het is eigenlijk best vreemd te noemen dat de schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum niet veel groter is, want iedereen ambieert toch het verkrijgen van zo’n goddelijk lichaam. Zouden er dan toch wellicht andere beweegredenen zijn waarom iemand een clublid wordt of niet… 

Van onze vaste medewerker

(Wanneer je naam niet in bovenstaand artikel staat vermeld, weet je wat je te doen staat) (Red.)

Het voorbereiden van activiteiten voor de schaatsclub vergt altijd veel overleg, vooral wanneer dit in de zomermaanden moet plaatsvinden. Volstaat in de winter vaak één telefoontje, zomers moet alles minstens dubbel gecheckt worden. Nu er zelfs mensen 's nachts al van wakker liggen, moet het bestuur (op z’n minst één persoon daarvan) wel ingrijpen. (red.)

Huize Brugmans, Tour de S.T.G.  10-09-2005
De voorbereiding begon al donderdagavond toen Piet Brugmans met de sleutels van de Ursula School kwam.
Piet, Wim en Corrie gingen naar de school voor uitleg van het slot op de deur (’s nachts slecht geslapen, was niks anders dan deur open doen) (Corrie).
Zaterdagmorgen drank gehaald, alle glazen bij Corrie en Ria verzameld en afgeleverd.
’s Middags om half drie weer aanwezig om de deur open te doen en gelukkig werkte het slot.
Om 15.00 uur werden de ploegjes ingedeeld en iedereen ging om de 3 minuten van start.
Toen we bij het spoor kwamen waren Carel en Nel aanwezig met limonade en koek.
De tocht ging verder over de heide naar de Mossel en zo richting Planken Wambuis en verder langs Jip en Loes naar de Ursula School. Hier hebben we eerst wat gedronken en nadat de Chinees het eten gebracht had, konden we lekker aanvallen.
Om 20.00 uur sloten we de gezellige fietstocht af. Voor herhaling vatbaar!
Compliment voor Hein voor het regelen van het eten en Carel voor de route en begeleiding van de deelnemers.

Corrie, Wim Brugmans

Fietsenwinkel Klein gaat verder als Mastbergen fietsen Heelsum
Vanaf 1 september krijgt Kleins  fietsenwinkel een andere naam . Cees en Eef  Klein zijn zeer verheugd dat Nol Mastbergen fietsen uit Renkum de fietsenwinkel in Heelsum gaat voortzetten.
De klanten uit Heelsum en omgeving kunnen dan ook in de toekomst terecht op hun vertrouwde adres aan de Utrechtseweg 74 in Heelsum.
Bovendien kunnen alle klanten uit Renkum ook in Heelsum terecht en klanten uit Heelsum kunnen ook in Renkum terecht.

Het motto wordt dan ook: “2 winkels dus dubbele service”.

Bij de fietsenwinkels van Mastbergen bent U altijd welkom, ook als U Uw fiets elders heeft gekocht.
Bedrijfsleider in Heelsum wordt Frank Hendriksen uit Renkum, die momenteel chef werkplaats is in Renkum.
Het is de bedoeling om in Heelsum een iets ander assortiment te voeren dan in Renkum, met andere merken, zodat het interessant is om beide vestigingen te bezoeken.
Natuurlijk is het de bedoeling om ons in Heelsum ook te richten op goede kwaliteit fietsen en daarnaast extra veel aandacht te geven voor de fietsen met elektrische trapondersteuning .

Mastbergen fietsen in Heelsum gaat niet verder met bromfietsen en scooters; in Renkum verkopen we ook al 10 jaar geen brommers meer en richten we ons puur op fietsen en aanverwante artikelen en accessoires.
Voor de klanten die in het verleden bij Klein een bromfiets hebben gekocht, is een goede afspraak gemaakt met een collega bromfietsbedrijf dat de service voor de bromfietsen gaat voortzetten.

Toen de Familie Klein mij vroeg of ik interesse had om hun winkel voort te zetten, hoefde ik niet lang na te denken. De winkel heeft altijd goed gelopen en bovendien is het een goede locatie midden in Heelsum.
In Renkum zitten we in een wandelgebied en in Heelsum aan een doorgaande weg, dus dat vult elkaar prima aan.

Wij hebben er veel vertrouwen in dat de fietsenwinkel van Klein een goede toekomst tegemoet gaat. Ook zullen we altijd zoeken naar interessante aanbiedingen tegen scherpe prijzen.
U bent altijd van harte welkom in de fietsenwinkels van Mastbergen in Renkum en in Heelsum.
Ook kunt u de internetsite bezoeken www.nieuwefiets.nl of www.mastbergen.nl

Carlo Gertsen en Frank Hendriksen

CLUBKLEDING
met 50 % korting!!
WINTERJACK (maat 3) van € 29,50 voor € 15,00
FIETSSHIRT (maat 7) van € 45,50 voor € 23,00
FIETSSHIRT (maat 8) van € 45,50 voor € 23,00
TE KOOP BIJ LOES JANSSEN

Een van de vele leuke verrassingen
Dat mag en moet ik zeggen bij mijn thuiskomst, na 42 dagen en 2700 km fietsen naar Santiago de Compostela. Een prachtige bos bloemen van de STG-Renkum/Heelsum stond thuis op mij te wachten, en voordat ik het vergeet (ik zit er nog steeds vol van, wanneer ik aan deze tocht terug denk) heel hartelijk bedankt. Van Carel heb ik gehoord dat ook tijdens mijn fietstocht regelmatig mensen van de STG informeerden hoe het ging en hoe ver ik al was gekomen, eveneens bedankt .Voor mijn vertrek al leuke verrassingen, zoals het spontaan geven van een Jakobsschelp om zichtbaar te maken dat je pelgrim bent, het routeboekje door Spanje en waardevolle tips. Henriëtte en Hein heel lief van jullie (ook zij hebben deze tocht gedaan), ook namens de anderen hiervoor bedankt.

Zoals de titel het al aangeeft een tocht met bijzonder veel leuke verrassingen. Hoe kom je erbij om zo iets te gaan doen hoorde ik vaak. Wel, twee hardloopvriendinnen van de trimgroep F.E.M. vroegen twee jaar geleden al of ik mee wilde naar Rome, maar dat was erg kort dag de volgende keer beter, lijkt me leuk, graag dus. En zo gebeurde het dat wij, Rita Hollander, Lidwien Peet, Femmy van Zonneveld en ik per fiets zaterdag 9 juli vertrokken vanuit Renkum naar Santiago de Compostela in Spanje. Niet zomaar fietsen naar het einddoel Santiago, maar ook met een ander doel nl. geld inzamelen (sponsor) voor het KWF, kanker bestrijding. Niet algemeen, maar vooral borstkanker en de nazorg ervan.

Deze fietsroute bestaat uit drie gedeelten en wordt omschreven in eveneens drie boekjes en volgt de oude St. Jacobs pelgrimstocht speciaal voor fietsers. Een voettocht is ook mogelijk en wordt inderdaad door veel mensen gelopen. Bepakt en bezakt gingen we samen, ongeveer 250 jaar, met 80 kilo bagage op pad, voor een tocht van, naar op het eind blijkt 2700 km in 34 fietsdagen (gem. 79,41 km per dag) naar het einddoel.

Vooruit met de geit en nu fietsen maar. Vanuit Renkum eerst maar eens de grote rivieren oversteken; bij Tiel is het wachten op de pont, dus koffiepauze. We zijn immers al twee uur onderweg. Overnachten in Oirschot en de volgende dag in Viersel (België) op de camping van Polleke en Selieneke ( Ahwel madammekes waor blieven de mannekes)? Geen? Dat vinden ze wel heel bijzonder van Den Ollanders. Op naar Doornik (Tournai) het begint al wat Franser te worden en na een uurtje fietsen verlaten we België.
In Sameon, inmiddels de Franse grens gepasseerd onze eerste pelgrims stempel gehaald en 's avonds een mooi vuurwerk gezien. Komt wat vreemd over, maar dat zal wel de een of andere reden hebben. Morgen is het nl. pas de 14e juli en daar hebben we onze eerste rustdag in St.Quentin, een mooi stadhuis met marktplein waar het volop feest is. In deze omgeving ontspringt overigens de Schelde.

De volgende stad is Compiegne waar we in de kelder van een kerk met klooster mochten slapen, plaats voor 20 personen, wij waren er alleen met ons vieren. Parijs komt al dichterbij, maar laten we 40 km links van ons liggen. Het begint al behoorlijk heuvelachtig te worden, dat is goed te merken en 's avonds zijn we goed moe. Langs en tussen kilometers lange prachtige zonnebloemvelden door, nadert Chartres ook weer een prachtige stad met een heel mooie kathedraal die we uiteraard hebben bezocht. We zijn alweer 10 dagen onderweg en hebben in 8 fietsdagen 650 km afgelegd, met een gem. van  81,25 km per dag zitten we aardig op schema.(Vooral die 0,25 km zijn van enorm belang en geven extra moed.)

Donderdag 21 juli onze rustdag in de buurt van Tours aan de Loire, de stad bezocht en werkelijk prachtige glas in lood ramen in de kerk van Tours. Toen we terug waren op de camping, was daar de burgemeester van het plaatsje Vouvray en nodigde ons uit om een glas wijn te komen drinken. Hij was onder de indruk dat wij, vier vrouwen alleen deze tocht maakten en wilde zo zijn waardering overbrengen. Als dat geen verrassing was.

In de volgende IJssplinters het vervolg,
Nel Hagenbeek

 

Laatst aangepast (zondag, 08 mei 2011 09:04)