<<Terug

Trainingsgroep

Uitgelaten ging een delegatie van de Schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum begin deze week met de bus over de dorpsgrenzen om het twintigjarig bestaan met een dinerbuffet en feestavond te vieren.

De Schaatstrainingsgroep Renkum/Heelsum is een gemêleerd gezelschap. De sportieve drive is duidelijk aanwezig maar het sociale aspect loopt bijna parallel. Toen de Koninklijke IJsvereniging Vooruit kopje onder dreigde te gaan, sprongen direct enkele leden bij. Ook bij de Oosterbeekse IJsvereniging zijn diverse leden van Renkum/Heelsum actief. Gezelligheid is de bindende schakel bij de groep. Toch blijft de Friesche Elfstedentocht het ultieme schaatshoogtepunt. Het trainingsprogramma is vastgesteld en de weersverwachtingen later in het seizoen worden nauwlettend in de gaten gehouden. "Leden van Renkum/Heelsum hebben deelgenomen aan veel Friese Elfstedentochten en staan als potentieel deelnemer ook ingeschreven", weet multifunctioneel medewerker Albert van Brakel. "Erelid G. van Daalen uit Oosterbeek heeft de Elfstedentocht acht keer uitgereden en behoort met nog vier Nederlanders tot de recordhouders."

Als er geen Elfstedentocht kan worden verreden, dan vertrekken de Renkumers naar de Weissensee in Oostenrijk. "Dat zijn over ruim tweehonderd kilometer op vaak slecht ijs, ook barre tochten. Jan Overeem heeft nog steeds het record van de Schaatstrainingsgroep. Hij reed in 1998 die tocht in zevenuur, twee minuten en drie seconden".  In 2001 ging een gezelschap naar de Alternatieve Elfstedentocht in Japan. Jan Overeem en Jip Jansen werden toen het meest gefotografeerd, zij liepen daar op Hollandse klompen.

 110908_20jr_stg_groepsfoto
Gezelligheid staat voorop bij de schaatstrainingsgroep. De leden poseren graag met één van hun spandoeken.

Bron: "De Veluwe Post" vrijdag 23 september 2011 - "Trainingsgroep"

Laatst aangepast (zaterdag, 15 oktober 2011 10:44)